Veel enthousiasme op de Startzondag
18 sep 2016

Veel enthousiasme op de Startzondag
Om 11.00 uur begon de Kerkdienst m.m.v. Theater Zeg JaJa!!, welke experts op het gebied van delen hadden uitgenodigd. Zo kwam er een ‘bekakte’ rijke barones, een circusdirecteur en zelfs Superman langs, maar de essentie van het verhaal kwam van ‘Zacharias’. Die sprak pas wijze woorden!
Na de kerkdienst konden we genieten van een heerlijke gezamenlijke maaltijd.
 
Vanaf 13.30 uur startten er twee activiteiten: de Fotopuzzeltocht en een Survivaltocht. Voor de Fotopuzzeltocht gingen twee groepen met elkaar door het dorp om te achterhalen wáár de foto’s waren genomen. Het was nog wel even zoeken, voordat alle antwoorden waren gevonden. Maar door het delen van elkaars herinneringen, vermoedens en vertrouwen wisten beide groepen alle goede oplossingen te vinden.
 
Het andere onderdeel was de survivaltocht. Om het dorp Lollum heen was er door de organisatie een spectaculair parcours uitgezet. In totaal waren er 32 deelnemers die de strijd aandurfden. In zeven groep werd er om de vijf minuten gestart. Onderweg kwam men zeven opdrachten tegen, o.a. polsstokspringen, hooivorkgooien en onder een groot stuk zwart zeil doorkruipen. Het slotstuk was natuurlijk de Lollumer Vaart droog over zien te komen op een vlot. Vooral bij dit onderdeel was er veel publiek, waarbij het gezegde "de beste stuurlui staan aan wal” goed tot z’n recht kwam.
Tijdens de hele tocht was “delen” een must; ervaring, geduld, vertrouwen, krachten, snelheid, … .
Alle groepen waren binnen 65 minuten bij de finish. De winnende groep is zelfs geëindigd met een tijd van 53 minuten en 30 seconden.

Nadat iedereen zich weer had verzameld in het kerkgebouw, konden we nog genieten van koffie/thee/limonade, met een heerlijk stuk Bijbelse taart.
 
Fijn om te zien dat er zoveel Gemeenteleden, jong én oud, enthousiast hebben meegedaan met de Startzondag.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.
 
terug